Ring oss gärna: 076-325 36 93

Back on Track

SittFint är även återförsäljare åt Back on Track produkterna. Några modeller och storlekar finns redan hemma hos mig, vill ni ha någonting utöver det jag har så beställer jag hem, tar ungefär 2 dagar att få hem produkterna till mig. Maila mig på elin@sittfint.nu med din beställning eller om du har några frågor!
Infotexten om produkterna kommer direkt från Back on Track!

Hundtäcke i Fleece 
Ett fleecetäcke för din hund. Skönt och varmt med alldeles utmärkt passform som går upp över nacken. En kraftig spännrem går under magen med tydliga reflexer. Hål för svansen som fungerar för olika svanstyper och elastisk knäppning fram för finjustering som passar just din hund. Täcket skyddar hundens viktigaste muskelgrupper och buken. Särskilt bra som övergångstäcke när säsongerna varierar. Det andas utmärkt även när det är lite fuktigt. Våra fleece- och nättäcken har visat sig särskilt bra för mindre hundar då de ibland kan känna sig något hindrade i tyngre täcken.

För rätt storlek, mät hunden från koppelöglan till svansroten.

Storlek 21-40 500kr
Storlek 43-59 590kr
Storlek 63-91 690kr

Greyhoundtäcke
Täckena är sydda i svart polyester som är regnavvisande men som andas. Det keramiska tyget sitter på insidan av täcket.

För rätt storlek, mät hunden från koppelöglan till svansroten.

Storlek small-medium 700kr

Hundnättäcke
Hundnättäcket är lätt och smidigt med mycket bra passform. Med nättäcket behåller hunden sin egen värme utan att överhettas. Yttertyget består av ett tunt material för maximal fukttransport. Det kan med fördel användas under andra täcken eller när man vill ha ett tunt, smidigt täcke vid träning, efter bad eller när regn har gjort pälsen blöt. Storleken kan justeras över nacken och manken för optimal passform. Det har elastiska bensnören bak, hål vid nacken för kopplet och öppning med dragkedja för svansen. Reflexer finns på sidorna för din och hundens säkerhet. I storlekarna 37 – uppåt har täcket dubbla bogveck, vilket gör att det passar även den lilla hunden med grövre benstomme.

För rätt storlek, mät hunden från koppelöglan till svansroten.

Storlek 21-40 500kr
Storlek 43-59 590kr
Storlek 63-91 690kr

Hundtäcke Standard (fodrat)
Täcket är sytt i svart polyester som är vattenavvisande och andas. Täcket är fodrat med det keramiska tyget på insidan. Reflexer finns på bägge sidor av täcket. Det går att reglera huvudöppningen över manken för optimal passform. Elastiska bensnören bak. Hål vid nacken för att fästa koppel. Dragkedja för svansen ifall svansen pekar uppåt.

Täcket finns nu även med dubbla bogveck från storlek 37 som är reglerbara för att passa fler hundraser, exempelvis den lilla hunden med grövre benstomme.

För rätt storlek, mät hunden från koppelöglan till svansroten.

Storlek 21-40 500kr
Storlek 43-59 590kr
Storlek 63-91 690kr

Hundregntäcke med stoppning 
Ett tunt fodrat regntäcke med Welltex-tyg som håller din hund torr i ur och skur. Den utmärkta passformen skyddar hundens viktigase muskelgrupper och det känsliga området kring magen.

Dubbla remmar håller upp maggördeln. Det gör att regn och väta rinner av täcket utan att samlas i maggördeln. Det går att justera storleken vid nacken och över manken för optimal passform. Det har utbytbara och justerbara elastiska bensnören och hål vid nacken för kopplet.

Det har självklart också reflexer för att hunden ska synas i regnet.

Storlek 21-40 670kr
Storlek 43-59 820kr
Storlek 63-91 870kr

Hundregntäcke utan stoppning
Ett tunt regntäcke i Back on Track-tyg som håller din hund torr i ur och skur. Tack vare Back on Track-tyget, kan hunden behålla sin egen värme utan att hunden överhettas. Yttertyget är i stark ripstop-kvalitet med en hög andningskapacitet och sömmarna är tejpade. Den utmärkta passformen hos Back on Tracks regntäcke skyddar hundens viktigaste muskelgrupperoch det känsliga området kring magen. Regntäcket har flera smarta lösningar såsom dubbla remmar som håller upp maggördeln. Detta för att regn och väta hela tiden rinner av täcket utan att kunna samlas i maggördeln. Öppningför kopplet täcks av extra tyg. Allt för att hålla vätan ute.Det går att justera storleken vid nacken och över manken för optimal passform. Den har justerbara och utbytbara elastiska bensnören i bak och hål vid nacken för kopplet.Täcket är även utrustad med reflexer på sidorna för dig och hundens säkerhet. Täcket finns nu även med dubbla bogveck från storlek 37 till 86. Detta för att passa fler hundraser även de med grövre benstomme.Hur vattentät en väv är anges i måttet vattenpelare. Normaltser man värden mellan 1500 mm och 2000 mm. Vi är stolta över att erbjuda måttet 3000 mm i vattentäthet.En vävs andningsförmåga eller genomsläpplighet mäts i gram/m²/24 tim. Ju högre värde desto bättre förmåga har väven att släppa ut överskottsvärme och vattenånga. Vi är likaså stolta över att ha ett täcke med 3000 gram/m²/24 tim i andningsförmåga.

För rätt storlek, mät hunden från koppelöglan till svansroten.

Storlek 21-40 550kr
Storlek 43-59 650kr
Storlek 63-91 800kr

Taxnättäcke
Hundnättäcket är lätt och smidigt med mycket bra passform för taxar. Med nättäcket behåller hunden sin egen värme utan att överhettas. Yttertyget består av ett tunt material för maximal fukttransport. Det kan med fördel användas under andra täcken eller när man vill ha ett tunt, smidigt täcke vid träning, efter bad eller när regn har gjort pälsen blöt.

Storleken kan justeras över nacken och manken för optimal passform. Det har elastiska bensnören bak och hål vid nacken för kopplet. Reflexer finns på sidorna för din och hundens säkerhet.

Storlek small-large 630kr

Taxtäcke 
Täcket är sytt i svart polyester som är vattenavvisande och andas och med en passform anpassad till taxar. Täcket är fodrat med det keramiska tyget på insidan. Reflexer finns på bägge sidor av täcket. Det går att reglera huvudöppningen över manken för optimal passform. Elastiska bensnören bak. Hål vid nacken för att fästa koppel.

S = 42 cm

M = 45 cm

L = 48 cm

Storlek small-large 630kr

Hundbenskydd
Hundbenskyddet är lämpligt för hundar som är svaga i sina leder eller lider av artros, ligament- eller senskador. Skydden har en mycket bra passform vilket ger Welltex-tyget bästa möjliga effekt. Kan även användas i förebyggande syfte för att minska skaderisken till exempel vid agilityträning eller annan fysisk aktivitet. Tre stycken kardborrband ger bästa möjliga passform. Säljes styckvis.

Storlek small-large 200kr

Hundhasskydd 
Hundhasskyddet är anpassat för hundar med svag hasled efter operation, eller på grund av artros, ligament- eller senskada. Kan användas istället för benskydd på en hund som springer mycket då de fyra kardborrspännena på hasskyddet gör att de kan fästas bättre än hundbenskyddet på en del hundar, man använder dem då upp och ned. Back on Track-effekten tillkommer förstås. Säljs i par.

Storlek small-large 480kr

Hundbädd Oval
Den ovala hundbädden har många möjligheter: Den är smidig att ta med vart man än ska då det medföljer en liten säck att stoppa den i. Perfekt till bilen/bilburen som ett liggunderlag så hunden håller sig varm, eller i biabädden så att hunden blir mjuk i sin muskulatur och i sina leder. Den har halkskydd undertill för att den skall ligga still på underlaget man lägger den på. Bara fantasin sätter gränser för hur hundbädden kan användas!

Storlek 50×60 500kr
Strolek 80×100 960kr
Storlek 100×120 1300kr

Hundbäddsöverdrag 
Ett hundbäddsöverdrag i ett slitstarkt material.Finns i mått som passar vanligt förekommande hundbäddar.Materialet består av Welltex med 100% polypropylene.

Storlek 45x45x12 380kr

Hundbädd Cage Fit 
Ny hundbädd som passar de flesta hundburar. Tunn fodring som torkar snabbt.

Storlek 55×38 300kr
Storlek 76×58 380kr
Storlek 86×58 420kr
Storlek 100×68 450kr
Storlek 120×74 500kr

Hundbädd Quiltad 
En tunn hundbädd gjord i samma kraftiga Welltex-tyg som våra hästschabrak. Med garanterad Back on Track-effekt och finurliga lösningar. Den är särskilt lämpad för hundburar i bil och har särskilda vikzoner som gör att den passar nästan alla burstorlekar. Den är uttagbar och går att tvätta. Den måste dock inte vara i bur utan duger till alla tillfällen hunden behöver en bekväm och medtagbar bädd med Back on Tracks infrarödreflekterande värmeeffekt.

Storlek 55×38 380kr
Storlek 76×58 450kr
Storlek 86×58 520kr
Storlek 100×68 600kr
Storlek 120×74 650kr

Hundfilt
Med Back on Tracks hundfilt håller sig din hund varm. Effekten ger mjuk muskulatur och smidiga leder. Hundfilten har många användningsområden; som liggunderlag, i favoritfåtöljen, i bilen, i bädden, i hundburen – ja överallt där du vill att din hund ska ha det bekvämt. Faktum är att många gånger har också matte och husse användning och glädje av filten.

Storlek 50x68cm 340kr